2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dennis letarolta Nyugat-Európát

Elemi erővel söpört végig Nyugat-Európán a Dennis ciklon: egy férfi meghalt, egy nőt pedig továbbra sem találnak Angliában. A Brit-szigeteken áradásokra figyelmeztetnek, Franciaországban 30 ezer háztartás maradt áram nélkül. 

Sárlavina pusztított egy dél-walesi kisvárosban. A megáradt Wye folyó több autót is magával sodort. Deri városában a megáradt folyó betört az útjába kerülő épületekbe: több lakás alsó szintjét teljesen elárasztotta.

A Cardiffhoz közeli Nantgarw városában csónakokon menekítették ki az időseket otthonukból. Az alacsonyabban fekvő utcákon parkoló autókat, sőt, egy mentőautót is szinte teljesen ellepett a víz. Egy férfi életét vesztette, miután beleesett a megáradt Tawe folyóba.

Az angliai Tenbury Wellsben is teljes városrészek kerültek víz alá. Egy nő eltűnt, akit autójával együtt sodort el a víz. 

A heves esőzések és áradások óriási károkat okoztak szerte az Egyesült Királyságban: otthonok százai váltak lakhatatlanná, országszerte több mint 20 ezer háztartásban akadozott az áramellátás.

Forrás: Guardian News/Youtube

A dél-írországi Corkra jégesőt zúdított a Dennis vihar. A szigetország nyugati partjaira szélvihar formájában csapott le a ciklon.

Tízezrek maradtak áram nélkül Írországban is: a helyenként 110 kilométer per órás széllökések miatt a Dublini Nemzetközi Repülőtéren számos repülőjáratot töröltek.

Franciaországot is elérte a ciklon, Bretagne-ban 30 ezer háztartás maradt áram nélkül, miután a kidőlt fák szétszaggatták az országrész elektromos vezetékhálózatát.

A Dennis végül Németországot elérve átalakult, és Victoria néven folytatta útját. A vihar itt is fennakadásokat és több balesetet is okozott.

Neked ajánljuk
Özönvízszerű esőzések Ljubljanában Csak kevés ország készült fel a vízválságra Ismét heves monszuneső árasztotta el a pakisztáni fővárost Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam