2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szennyezés Indiában: víz helyett sör és brandy folyt a csapból

Sör, brandy és rum keveréke folyt a csapokból egy indiai társasházban, miután egy közeli „alkoholtemető” beszennyezte az ingatlan ívóvízellátását biztosító kutat. A víz jelenleg nemcsak fogyasztásra, de még fürdésre és mosásra is alkalmatlan. 

A büdös barna folyadék a délnyugat-indiai Kerala állambeli Trisúr egyik lakóházának csapjaiból kezdett el folyni. 

A megdöbbent lakók felvették a kapcsolatot az illetékes szervekkel, és kiderült, hogy az ivóvizüket biztosító kutat maguk a hatóságok szennyezték be, noha véletlenül:

csaknem 6 ezer liternyi elkobzott alkoholt földeltek el az érintett lakóház szomszédságában. A szeszes italok pedig beszivárogtak a talajba, majd abba a kútba, amely a 18 lakásos társasház ivóvízellátását biztosítja.

Víz helyett alkohol folyt a csapból (Illusztráció) Fotó: Pixabay

A csapvíz jelenleg fogyasztásra, fürdésre, mosásra és minden egyébre is teljesen alkalmatlan.

„A gyerekek nem tudtak iskolába, a szüleik pedig dolgozni menni” – panaszolta a lakóház tulajdonosa.

A hatóságok rögtön nekiláttak a kút megtisztításának, ám az eljárás valószínűleg egy hónapot vesz majd igénybe, a lakók addig rá vannak utalva a hatóságok által biztosított vízszállítmányokra.

„Naponta nagyjából 5 ezer liter vizet kapunk, de ez nem elég az épületben lakó összes családnak” – jegyezte meg a tulaj, hangsúlyozva, hogy a beszennyezett kút volt az első számú vízforrásuk.

Neked ajánljuk
A mauritiusi olajszennyezést követően 27 delfin tetemét vetette partra a víz Csatornahasználati illemtan A japán likőr cefremoslékától boldogabbak a malacok Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam