2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét árvíz pusztít Indonéziában, több gyermek is életét vesztette

Ismét árvíz öntötte el Jakarta több körzetét és az indonéz főváros környékét a napok óta tartó heves esőzések következtében. A Jáva szigetén fekvő Yogyakarta mellett árvíz sodort el egy csaknem 250 gyerekből álló cserkészcsapatot, közülük tízen meghaltak.

Az országos katasztrófaelhárítás szóvivője, Agus Wibowo azt mondta, hogy az indonéz főváros 81 helyen került víz alá, beleértve az üzleti negyedet is. A szóvivő hozzátette, hogy a heves esőzések és az erős széllökések előreláthatólag szerdáig tartanak.

A károkról egyelőre nem érkezett pontos jelentés, Anies Baswedan, Jakarta kormányzója szerint

körülbelül 10 ezer otthont érinthetnek az áradások.

Derékig érő árvízben gázolnak helyiek Jakarta egyik elöntött utcáján  Fotó: MTI/EPA/Adi Weda

A rendőrség Instagramon útlezárásokra hívta fel a lakosság figyelmét. Fennakadások vannak a vasúti közlekedésben is. Az indonéziai elektromos művek bejelentette, hogy a környéken több mint 300 helyen átmenetileg felfüggesztette az áramszolgáltatást.

A hét végén a Jáva szigetén fekvő Yogyakarta mellett árvíz sodort el egy csaknem 250 gyerekből álló cserkészcsapatot, közülük tízen életüket vesztették. 

Januárban legalább 66-an haltak meg az áradások miatt Jakartában és a főváros melletti településeken, és további csaknem 175 ezer embert telepítettek ki.

Jakartában és környékén mintegy harmincmillió ember él, a főváros földrengés- és árvízveszélyes területen fekszik, és a felszín alatti vizek korábbi ellenőrizetlen kitermelése miatt a metropolisz folyamatosan süllyed. Joko Widodo indonéz elnök a nyáron bejelentette, hogy Borneó szigetén új főváros fog felépülni.

Neked ajánljuk
Gyilkos extrém időjárás Kanadában Klímaváltozás és víz: szélsőségekre kell számítanunk Medermonitort fejlesztettek Veszprémben Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam