2020. december 1., Elza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olaszországban víz helyett bor folyt a csapokból

Ivóvíz helyett bor folyt a vízcsapokból az olaszországi Castelvetro településen. Mint kiderült, a bor egy helyi pincészetből műszaki hiba következtében jutott be az ivóvízhálózatba, és szennyezte be azt. 

A vízszolgáltató szakemberei szerencsére hamar kijavították a hibát. A település vezetése a Facebookon kért elnézést a lakosságtól a történtek miatt. Akadtak, akik aggodalmukat fejezték ki a vízhálózat biztonsága miatt.

Fotó: Twitter

Nemrég hasonló eset történt Indiában is, ahol sör, brandy és rum keveréke folyt a csapokból, miután egy közeli „alkoholtemető” beszennyezte az ingatlan ivóvízellátását biztosító kutat. A víz nemcsak fogyasztásra, de még fürdésre és mosásra is alkalmatlan volt – erről itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Pusztító áradások tombolnak Közép-Amerikában A bíróság döntése értelmében Olaszország megsértette a környezeti levegő minőségére vonatkozó uniós jogot Megtört a jég – A megújult tananyagokban kiemelt szerepet kapnak a digitális megoldások Indul a pályázat az egyszer használatos műanyagok helyettesítésére
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam