2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazánk több mint 145 millió euró támogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodás fejlesztésére

Hazánkban is kiemelten fontos szerepe van az árvízvédelemnek és a vízgazdálkodásnak. Ezért is örömteli hír, hogy az ilyen projektekre Magyarország több mint 145 millió euró támogatást kap a Kohéziós Alapból.

A finanszírozás egyik része,

több mint 49 millió euró a Tisza-völgyi árvízbiztonságot hivatott fejleszteni, további 96 millió pedig a fenntartható vízgazdálkodást.

Fotó: Pixabay

Az Európai Bizottság kedden Magyarország mellett további 6 uniós tagállam – Horvátország, Csehország, Lengyelország, Portugália, Románia és Spanyolország – részére hagyott jóvá összesen több mint 1,4 milliárd eurós támogatást.

A támogatott projektek, amelyek összhangban állnak a zöldmegállapodás célkitűzéseivel, számos olyan kulcsfontosságú területet fednek le, mint a környezetvédelem, a közlekedés és az energiagazdálkodás.

Neked ajánljuk
A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek 2035 után nem lehet majd új, belső égésű motorral hajtott autót eladni az EU-ban Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: forestpress.hu
Vissza
Hírfolyam