2021. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tiszta víz minden lakásban

Március 22-én ünnepeltük a víz világnapját, amely kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és elgondolkodjunk azon, hogy miről is szól ez a nap, nekünk mit jelent a víz, és hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni.

A víz világnapja alkalmából a Magyar Víziközmű Szövetség a kiadott közleményében azt írja, hogy talán most van az a lélektani határ, hogy rádöbbenjünk végre, ha nem teszünk valamit, ha nem lépünk fel közösen –  mi magunk fogjuk elpusztítani a saját bolygónkat – és vele együtt saját magunkat! – fogalmaztak.

A természet folyamatosan küldi a vészjelzéseket: árvizek, aszályok, extrém időjárási körülmények... mi kell még?

Mi kell még, hogy észrevegyük azt, ami már nyilvánvaló?! Össze kell fognunk, hogy közösen menthessük meg a bolygót!

A világban jelenleg is zajló koronavírus-járvány is pontosan megmutatja azt, hogy figyelnünk és vigyáznunk kell! Magunkra, egymásra és erre a kincsre is. Valamint azokra, akik hazánkban az év minden napján, 0–24 órában azért dolgoznak, hogy minden lakásba eljusson a tiszta, kiváló minőségű ivóvíz, valamint hogy a szennyvízelvezetés és a szennyezett víz tisztítása is megoldott legyen – írják.

A Magyar Víziközmű Szövetség azt javasolja, hogy álljunk meg egy pillanatra, és  próbáljunk meg tudatosabban élni.

Neked ajánljuk
Egyelőre nem pótolható a pátkai víztározóból a Velencei-tó vize Tömegek vízellátását veszélyezteti a Jemennél szivárgó olajszállító Szigorúbban kell venni az EU-s nitrátirányelvet vizeink védelmében Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam