2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Brutális pusztítás: traktorokkal permeteztek fertőtlenítőszert a spanyol tengerpartra

Miután Spanyolország lazított a korlátozásokon, a Cadiz közelében fekvő Zahara de los Atunes üdülőhely traktorokkal permetezett fertőtlenítőszert a tengerpartra körülbelül 2 kilométernyi szakaszon, hogy megvédje a gyermekeket a koronavírustól. A lépés brutális károkat okozott a helyi ökoszisztémában.

Az egyik helyi környezetvédelmi csoport vezetője, María Dolores Iglesias a saját szemével látta, hogy a fehérítő mindent elpusztított a földön, semmilyen élőlényt nem lehet látni, még rovarokat sem.

A strand és a dűnék a vándormadarak védett fészkelőhelyei, és mint Iglesias elmondta, legalább egy fészket személyesen látott, amelyet a traktorok megsemmisítettek a tojásokkal együtt. 

Fotó: Wikimedia

Iglesias arról is beszélt, hogy a lezárások miatt a vadon élő állatok megszaporodtak a tengerparton, melynek

megvan a saját öntisztító rendszere, erre a lépésre semmi szükség nem volt.

„Nem élő ökoszisztémaként gondolnak erre a területre, hanem nagy darab földként” –mondta el véleményét a környezetvédő.

Agustín Conejo helyi hivatalnok elismerte, hogy rossz lépés volt a fertőtlenítés, az andalúziai regionális kormány fontolóra veszi, hogy a helyi hatóságot pénzbírsággal sújtsa.

Neked ajánljuk
Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet Árvíz Szerbiában Rendkívüli hideget mértek Spanyolországban Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam