2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halálos áldozata is van a hazai ítéletidőnek

Vasárnap hatalmas vihar csapott le az ország több pontján. A Veszprém megyei Tótvázsonyban egy 66 éves nő meghalt, amikor elsodorta a villámárvíz. Budapesten és környékén is felhőszakadás pusztított: a rengeteg eső utcákat öntött el, aluljárókban zuhogott a víz, volt, ahol jég is esett. 

Percek alatt elöntötte a víz a Bács-Kiskun megyei Helvécia utcáit is. Az ítéletidő a házakat sem kímélte. Folyóként hömpölygött a víz a Nagysáp és Bajna közötti főúton. 

Budapesten volt, ahol félméteres víz folyt az utcákon.

A tízes főútnál, Ürömnél is órákon keresztül dolgoztak a munkagépek, a víz teljesen felnyomta az aszfaltot. Egy autó pedig teljesen elmerült. 

Az egyik fővárosi bevásárlóközpontban az alsó szintet szinte teljesen elöntötte a víz. A vásárlók közül többen is zacskót húztak a cipőjükre, az ott dolgozók pedig próbálták valahogyan elvezetni a vizet.

A vihar után összegyűlt esővízben haladnak a járművek a budapesti Teréz körúton, az Oktogonnál  Fotó: MTI/Lakatos Péter

Több helyen fákat csavart ki a vihar, volt, ahol az aszfalt is felszakadt. Csaknem négyszáz bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz.

A viharnak halálos áldozata is volt: a Veszprém megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint

egy hatvanhat éves nő belecsúszott a Tótvázsonynál kialakult villámárvízbe, és hetven méteren keresztül sodorta magával a saras víz. 

A Komárom-Esztergom megyei Bajótot víz, iszap és hordalék öntötte el,
hosszú ideig kell még takarítani a településen.

Földcsuszamlás Pilisborosjenőn Fotó: MTI/Lakatos Péter

Az M1 meteorológusa szerint vasárnap délelőtt még napos idő volt jellemző, azonban a gomolyfelhők a déli órákban a magasba törtek. Helyenként annyira intenzív volt a csapadékhullás, hogy például az esőfüggöny a Börzsöny térségében eltakarta a hegyeket. A hirtelen lezúduló vízmennyiséget a csatornahálózat nem volt képes elvezetni, ezért villámárvizek alakultak ki. 

Neked ajánljuk
Lecsapott Indiára a Tauktae ciklon, akár 500 milliméter csapadék is hullott Földcsuszamlás és áradások kísérték az erősen csapadékos napokat Ember egy kutyáért, emberek egymásért (videó) A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam