2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdélyt sem kímélte a felhőszakadás

A hétvégi felhőszakadások Erdélyben is áradásokat okoztak. Utakat, hidakat árasztott el a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék. Volt, ahonnan egy háromgyermekes családot kellett kimenteniük a helyieknek. 

A Székelyudvarhelyt a dél-erdélyi autópályával összekötő forgalmas útszakaszt több órára lezárták a reggeli csúcsforgalom idején. A lakóházakat sem kímélte az ár. Hordalékkal töltötte meg a vízelvezető árkokat, így gyorsan emelkedett a vízszint.

Földeszsákokkal próbálták védeni házaikat a lakók Ócfalván. 

Ahol lehetetlen volt a védekezés, ott kerteket, gazdaságokat, házakat tett tönkre a víz. 

Maros megyében Erdőszentgyörgyön okozta a legnagyobb pusztítást a hétvégi felhőszakadás. A máskor sekély Senye-patak percek alatt lépett ki a medréből, és elöntötte a környék házait. A helyeik szerint az 1970-es nagy árvíz óta nem volt ekkora pusztítás a környéken: több mint 100 háztartást öntött el a víz.

Forrás: M1 Híradó/YouTube
Neked ajánljuk
A sok eső miatt áradnak a nagyobb hazai folyók Halálos áldozata is van a hazai ítéletidőnek Kegyetlen árvíz pusztított Kínában A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni Katasztrófa Japánban: árvizek és földcsuszamlások pusztítanak a felkelő nap országában
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam