2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A sok eső miatt áradnak a nagyobb hazai folyók

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleményben írt arról, hogy az elmúlt időszakban hullott jelentős mennyiségű csapadék miatt áradnak a nagyobb folyók. A következő napokban a legtöbb csapadék (40-60 milliméter) a Felső-Tisza, a Körösök és a Maros vízgyűjtőit érinti.

Az Országos Vízjelző Szolgálat hétfői előrejelzése szerint a Duna hazai szakaszán levonuló árhullám valamennyi állomásnál fokozat alatt tetőzik az elkövetkező napokban.

A budapesti tetőzés június 24-én szerdán várható, 500 centiméter alatti vízállással.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az OVF közleménye szerint a Tiszán hétfőn jelentős vízszintemelkedés kezdődik, a Tiszalökig tartó szakaszon az első fokú készültségi szintet meghaladó tetőzés valószínű. A Tisza mellékvízfolyásain szintén árhullámok vonulnak le, első fok közelében tetőzik a Túr, a Szamos, a Kraszna, a Bodrog, a Sajó, a Sebes-, Kettős- és Hármas-Körösök, valamint a Maros.

Neked ajánljuk
Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Áradnak a hazai folyók Plasztikpalackból fontak vízre kerítést Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam