2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csehországban is emberéleteket követelt az árvíz

Az elmúlt hétvégén a heves esőzések következtében több cseh régióban kiöntöttek a patakok a medrükből, és lakóházakat, utakat, mezőgazdasági területeket árasztottak el. Az árvizek miatt nyolc ember életét vesztette, az anyagi károk értéke pedig meghaladja a 300 millió koronát. 

Hétfőig négy ember áradás okozta haláláról tudtak. Ez kedden nyolcra módosult, és nem kizárt, hogy ez az adat sem végleges. A közszolgálati cseh hírtelevízió szerint hétfőn és kedden további négy, eddig kórházban ápolt ember halt meg. Mind a négy esetben vízitúrázókról van szó. A tragikus esetek Észak-Morvaországban és Dél-Csehországban történtek, ahol a helyi folyócskák a vízitúrázók kedvenc helyeinek számítanak. 

Az első négy áldozat közül az egyik egy hétéves kislány, aki az utcán játszott, amikor elsodorta őt a hirtelen lezúduló víz.

Június 8-án is pusztító árvíz volt Csehországban Fotó: MTI/AP/CTK/Ludek Perina

Mintegy 300 ház és gazdasági épület került víz alá, közülük néhány régebbi építmény annyira megrongálódott, hogy le kell bontani. A vízzel elárasztott pincék száma ennek háromszorosa. Az áradásokban több mint kéttucatnyi helyi híd is megsemmisült.

A biztosító társaságok keddi nyilatkozatai szerint az eddig felmért és bejelentett károk értéke meghaladja a 300 millió koronát (4,05 milliárd forint).

Neked ajánljuk
Videó: a sok víz drámája Kínában Elöntötte Borsodot a víz Mose ismét megmentette Velencét Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam