2021. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felmérik a Felső-Tisza ökológiai állapotát

Magyar–román–ukrán program indult a Felső-Tisza és mellékfolyói ökológiai állapotának felmérésére – közölte a nagyrészt európai uniós támogatású program szakmai koordinátora, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.

A Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014–2020 keretében elnyert támogatás segítségével indulhat el. A két évig tartó szakmai projekt, amely során a szakemberek felmérik a Tisza felső szakasza, illetve mellékfolyóinak szennyezőforrásait, értékelik a folyók ökológiai állapotát, és elvégzik a közösségi jelentőségű és invazív fajok összehangolt vizsgálatát a határokon átnyúló térségében.

Fotó: Shutterstock

A program végén a szatmárnémeti és ungvári székhelyű partnerszervezetek bevonásával elkészülő szakmai tanulmány

a remények szerint hozzájárul a természeti értékek sikeres védelméhez és a határokon átnyúló Tisza és mellékfolyói vízminőségének javításához.

A projekt 505 ezer eurós (174 millió forint) költségvetésének 90 százalékát az Európai Unió biztosítja.

Neked ajánljuk
A rekordhideg miatt már a vízellátás is akadozik az USA-ban Árvíz okoz fennakadásokat Borsodban Művészi kilátó várja a Cserhátba látogatókat Folyamatos fűtés helyett ügyes praktikákkal is melegen tarthatjuk az otthonunkat DNS-adatbank az illegális állatkereskedelem megakadályozására
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam