2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Válságos az árvízhelyzet Ukrajnában

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök válságosnak, a 2008. évinél is súlyosabbnak nevezte az ország nyugati részében komoly pusztításokat végző és halálos áldozatokat is követelő áradásokat.

Az árvizek főként négy megyét érintenek, a legsúlyosabb a helyzet Ivano-Frankivszkban, továbbá Lviv, Csernyivci és Kárpátalja megyékben.

Smihal közölte, hogy a heves esőzések miatt a folyók kiléptek medrükből, és ennek következtében a víz elöntött egy kórházat Halics városában, ahol koronavírussal fertőzött betegeket is kezelnek.

Árvíz Ukrajnában Fotó: MTI/AP/Ukrán Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat

A belügyminiszter saját jelentésében arról számolt be, hogy Ivano-Frakkivszk egyes részeiben a havi átlag 70 százalékának megfelelő csapadék esett az elmúlt két napban. Védőgátakban, hidakban és utakban okozott súlyos károkat a térségben a viharos széllökésekkel kísért eső.

Ivano-Frankivszk megyében több mint 200 települést árasztott el a víz, 29-et vágott el a külvilágtól. Három ember vesztette életét, egyet eltűntnek nyilvánítottak.

Három régióban, Ivano-Frankivszk, Lviv és Csernyivci megyében együtt 429,7 kilométernyi útszakaszt és 130 hidat tett tönkre az áradás, továbbá 34 település közlekedési összeköttetése szakadt meg. Szavai szerint már előkészítettek egy helikoptert, amely élelmiszert visz a külvilágtól elvágott településekre.

Neked ajánljuk
Videó: a sok víz drámája Kínában Könyörtelen áradás pusztít Afganisztánban Rendkívüli mértékű aszály sújtja az Alföldet Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam