2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Brutális áradás pusztított Szerbiában

Európa-szerte komoly gondokat okoztak az elmúlt hetekben tomboló viharok. Szerbia június 23-án rendkívüli helyzetet hirdetett az országot sújtó heves esőzések és a szélsőséges időjárás miatt, melyek óriási károkat okoztak a térségben. Videón mutatjuk a sok víz drámáját, amely a szomszédunkat sem kímélte. 

Az áradások a helyi rádiók szerint mintegy 700 házat tettek tönkre, rengeteg embernek el kellett hagynia az otthonát. 

Ana Brnabic, Szerbia miniszterelnöke biztosította az embereket arról, hogy a kormány minden tőle telhetőt megtesz a károk megelőzése érdekében, illetve az emberek védelmében. 

Az áradás erejét jól mutatja, hogy sok utat járhatatlanná tett, illetve

volt olyan település is, ahol három hidat sodort magával a törmelékhalom, melyet a víz tol maga előtt. 

Forrás: Euronews/YouTube

Bosznia-Hercegovinában is gondot okoztak a heves záporok és zivatarok: Tuzlában földcsuszamlást jelentettek, mely egy jelentősebb utat is magával sodort. Mindkét országban sok a sérült, de halálos áldozatokról egyelőre szerencsére nem lehet tudni. 

Neked ajánljuk
Újabb részletek a Sydney-t és környékét sújtó árvízről Fukusima: Japán döntött, az óceánba engedik a szennyezett vizet Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Az amerikai kibocsátás visszaszorítását sürgetik uniós képviselők és üzleti vezetők Szent István városába ért a Zöld Busz Program
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam