2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az árvíz miatt egymillió embert kell kimenekíteni az indiai Asszám államból

A monszun miatt pusztító árvíz tombol az India északkeleti részében fekvő Asszám államban, ahonnan mintegy egymillió embert kellett kimenekíteni. A helyi hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a helyzet még súlyosabbá válhat.

Asszámban múlt hét végén kétezer falut elöntött a Brahmaputra, az indiai szubkontinens legbővizűbb folyója. Az állam kormányzója bejelentette, hogy két ember is vízbe fulladt. A terület kormányzata közleményben arról számolt be, hogy

az áradás több mint egymillió embert érint, és a helyzet óráról órára súlyosbodik. 

Fotó: MTI/EPA

„Az árvízi helyzet rendkívül súlyos marad, mert számos árvízvédelmi létesítmény súlyosan megrongálódott ” – mondta a vízügyi miniszter, Keshab Mmahanta. Az államban lévő Kaziranga Nemzeti Parkot teljesen elöntötte a víz.

Az árvizek elleni küzdelemben félkatonai szervezeteket is bevetettek, egyrészt a mentés segítéséhez, valamint arra, hogy a koronavírus-járvány idején az evakuáltak számára létrehozott táborokban felügyeljék a távolságtartás betartását.

Neked ajánljuk
Már épül a Factory Zero „A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére Csaknem kétezer környezetbarát jármű megvásárlását támogatja a kormány Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat Ausztráliában magasodik a világ legzöldebb lakótornya
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam