2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az árvíz miatt egymillió embert kell kimenekíteni az indiai Asszám államból

A monszun miatt pusztító árvíz tombol az India északkeleti részében fekvő Asszám államban, ahonnan mintegy egymillió embert kellett kimenekíteni. A helyi hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a helyzet még súlyosabbá válhat.

Asszámban múlt hét végén kétezer falut elöntött a Brahmaputra, az indiai szubkontinens legbővizűbb folyója. Az állam kormányzója bejelentette, hogy két ember is vízbe fulladt. A terület kormányzata közleményben arról számolt be, hogy

az áradás több mint egymillió embert érint, és a helyzet óráról órára súlyosbodik. 

Fotó: MTI/EPA

„Az árvízi helyzet rendkívül súlyos marad, mert számos árvízvédelmi létesítmény súlyosan megrongálódott ” – mondta a vízügyi miniszter, Keshab Mmahanta. Az államban lévő Kaziranga Nemzeti Parkot teljesen elöntötte a víz.

Az árvizek elleni küzdelemben félkatonai szervezeteket is bevetettek, egyrészt a mentés segítéséhez, valamint arra, hogy a koronavírus-járvány idején az evakuáltak számára létrehozott táborokban felügyeljék a távolságtartás betartását.

Neked ajánljuk
Tovább nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet Szeméttel borították be a Kékestetőt a téli sportok szerelmesei Fákkal ünnepli a gólyákat a Soproni Egyetem Sam, a tűzoltó – Havazás (bábfilm) A lebomlónak titulált zacskók sok kutyatartót megtéveszthetnek
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam