2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ítéletidő Japánban – egyre rosszabb a helyzet

Egyre súlyosabb a helyzet Japánban, ahol az ítéletidő miatt akár harminc ember is életét veszthette. A szigetország délnyugati részében özönvízszerű esőzések és kiterjedt árvizek pusztítanak, de sok helyről jelentettek földcsuszamlásokat is. 

A meteorológiai szolgálat július 5-ei jelentése szerint tovább folytatódik a felhőszakadás. 24 óra alatt 100-150 milliméternyi csapadék zúdulhat egyes körzetekre.

Áradások pusztítanak Kína középső és nyugati térségeiben is. Ott a halottak számát többtucatnyira becsülik, mintegy 50 embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

Gumicsónakokkal mentik a lakosokat a Kumamoto prefektúrában fekvő Kumamurában történt áradást követően Fotó: MTI/AP/Kyodo News

Már akár 30 halottja is lehet a felhőszakadások okozta földcsuszamlásoknak és áradásoknak Japánban. A helyi sajtó vasárnapi hírei szerint heten biztosan meghaltak, kilencen eltűntek, és félő, hogy további 14-en egy idősotthonban lelték halálukat az árvíz miatt.

Áldozatok után kutatnak mentőalakulatok tagjai a Kumamoto prefektúrában fekvő Cunagiban történt földcsuszamlást követően Fotó: MTI/EPA/Jiji Press

A meteorológusok szerint sajnos további áradásoktól, sárlavináktól és földcsuszamlásoktól is tartani kell.

Neked ajánljuk
A Duna vízhozamának 30-szorosával pusztít a Jangce Kínában rengeteg halálos áldozatot követelhetett az árvíz Hibrid delfinbébi mutatkozott be egy japán delfináriumban (videóval) Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam