2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar találmány biztosít kiváló minőségű ivóvizet Tunézia elszigetelt területein

A világon mintegy 785 millió ember nem jut ivóvízhez. Ezért is van fontos szerepe az Aquaprofit Zrt. IWAT elnevezésű rendszerének, amely áramellátás nélküli területeken is képes emberi fogyasztásra alkalmas ivóvíz előállítására. A magyar találmány jelenleg Tunézia észak-nyugati területén segít. 

Egyre égetőbb problémát jelent a tiszta, iható ivóvíz hiánya – Észak-Koreában a gyerekek fele nem jut tiszta ivóvízhez, Indiában évente minimum 200 ezer ember veszti életét a szennyezett víz miatt, de sok más mellett Tunézia bizonyos területein is komoly gondot okoz az emberi fogyasztásra alkalmas víz hiánya. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ezért is döntött úgy, hogy támogatja a magyar Aquaprofit Zrt. saját fejlesztésű mobil víztisztító rendszerének telepítését a tunéziai Jendouba kormányzóság egyik elszigetelt településén, ahol a forrás vize emberi fogyasztásra alkalmatlan volt. 

Az IWAT-nak köszönhetően a helyiek most már mindennap kiváló minőségű ivóvizet fogyaszthatnak. 

A tiszta ivóvíz előállításán túl az integrált konténeregységek a helyi kommunikációs és egészségügyi szolgáltatások biztosítására is felhasználhatók. Az IWAT sikerét az alábbi kisfilm mutatja be részletesen: 

Forrás: Media Flash Kft./Youtube
Neked ajánljuk
Az Európai Parlament jóváhagyta a csapvíz minőségét szabályozó megállapodást Ez az alternatíva is megoldást jelenthetne a vízhiányra Disznócsontváz, művirág és PET-palack – Az Őrségben is a természetben végzi a hulladék Szardínia, a sokarcú sziget (természetfilm) TEDx: Megmenthet-e a mezőgazdaság a klímaválságtól? Kökény Attila előadása (videó)
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam