2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

10 méteres hó okoz fennakadásokat Norvégiában

Dél-Norvégiában jelenleg olyan hideg van, hogy a hó szinte kötelező elem a hegyekben. Most azonban tetemes mennyiség, több mint 10 méter halmozódott fel a fehér lepelből, ami már igen komoly gondokat okoz. 

A helyi hóeltakarítással foglalkozó vállalat felhívta a figyelmet, hogy a hó igen nagy gondokat okozhat – a szakemberek most igyekeznek megakadályozni az áradások kialakulását. 

Jelenleg ugyanis a terület víztározói is tele vannak, mivel a közelmúltban nagy mennyiségű eső is hullott.

Fotó: Shutterstock

Jelenleg az időjárás kegyes, mert annyira hideg van, hogy a hó szinte egyáltalán nem olvad. A szakemberek azonban attól tartanak, hogy ha elindul egy melegedés, akkor a hó gyors olvadása miatt erőteljes áradásokra kell majd számítani. 

Az igazán nagy gondot az jelenti, hogy ekkora csapadékmennyiséget nem képesek elvezetni a csatornák sem. Így most 10 méternyi hóval a fejük felett várnak, hogy milyen idővel is lehet számolni, és igyekeznek annyira enyhíteni az esetlegesen kialakuló károkat, amennyire csak lehetséges. 

Fotó: BKK
Neked ajánljuk
Lecsapott Indiára a Tauktae ciklon, akár 500 milliméter csapadék is hullott Norvégia beszáll az energetikai átmenetbe, de nem engedi el az olajat Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában Elő a cerkával, ecsettel, filccel – ismerkedj meg a hermelinnel! A Totalcar tesztelhette az új Peugeot 308-as kombi kivitelét is
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam