2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófa Dél-Ázsiában

Kegyetlen időjárás sújtja Dél-Ázsiát. A helyi katasztrófavédelmi hatóságok szerint Nepálban, Indiában és Bangladesben több mint 200 ember vesztette életét az áradások és a földcsuszamlások következtében. 

Nepálban a monszunesők okozta természeti katasztrófákban június 12-e óta 114-en haltak meg, nagy részük földcsuszamlások miatt. Az országból szombat óta

ismét heves esőzéseket jelentettek, ezért országszerte szinte az összes folyóparti településen árvízriasztást adtak ki.

Bangladesben legalább 21 ember, köztük 16 gyerek halt meg, és több mint 2,6 millióan kényszerültek elhagyni otthonaikat hétfőig.

Fotó: Shutterstock

A kelet-indiai Asszám államban 84-en haltak meg, és majdnem 543 ezer embert telepítettek ki május vége óta, az árvizek elérték a közeli Bihar államot is, ahonnan szintén jelentettek halálos áldozatokat. A világ legnagyobb orrszarvú-populációjának otthont adó, Asszámban található Kaziranga Nemzeti Parkban 100 állat pusztult el.

A három ország hatóságai felhívták a figyelmet arra, hogy a térségben további esőzések várhatók az elkövetkezendő egy hétben, s csak utána lehet szárazabb időszakra számítani.

Fotó: chave weather – daily videos/YouTube
Neked ajánljuk
Újabb részletek a Sydney-t és környékét sújtó árvízről Több ezer embert kellett evakuálni Ausztráliában áradások miatt Zöldítésbe fogott a világ legnagyobb szénipari vállalata? Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam