2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áradás Indiában: több ritka orrszarvú is elpusztult

Hatalmas áradások sújtják az indiai Asszám államot. Az ottani Kaziranga nemzeti parkban a természeti katasztrófa miatt eddig több mint 100 vadállat, köztük legalább 8 ritka orrszarvú is elpusztult.

Kegyetlen időjárás sújtja Dél-Ázsiát. Nepálban, Indiában és Bangladesben több mint 200 ember vesztette életét az áradások és a földcsuszamlások következtében – erről itt írtunk bővebben.

A sok víz azonban az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Kaziranga parkot is elérte, ahol számos veszélyeztetett faj él. Ez a terület ad otthont az indiai orrszarvúk legnagyobb populációjának is. A faj az évszázad fordulóján közel volt ahhoz, hogy kihaljon, de mostanra 2400 példány él már itt.

Fotó: Shutterstock

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy

eddig több mint 100 vadállat, köztük legalább 8 ritka orrszarvú is elpusztult az áradásokban, a monszun miatt ugyanis a Kaziranga park majdnem 85 százaléka víz alá került.

Több tucat más állat is megfulladt, többet pedig járművek ütöttek el, amikor menekülni próbáltak az áradás elől.

Neked ajánljuk
Az Egyesült Államok partvidékein élőknek is gyakori áradásokra kell készülniük Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Két sokatmondó karikatúra a folyók áradásáról A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam