2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áradás Indiában: több ritka orrszarvú is elpusztult

Hatalmas áradások sújtják az indiai Asszám államot. Az ottani Kaziranga nemzeti parkban a természeti katasztrófa miatt eddig több mint 100 vadállat, köztük legalább 8 ritka orrszarvú is elpusztult.

Kegyetlen időjárás sújtja Dél-Ázsiát. Nepálban, Indiában és Bangladesben több mint 200 ember vesztette életét az áradások és a földcsuszamlások következtében – erről itt írtunk bővebben.

A sok víz azonban az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Kaziranga parkot is elérte, ahol számos veszélyeztetett faj él. Ez a terület ad otthont az indiai orrszarvúk legnagyobb populációjának is. A faj az évszázad fordulóján közel volt ahhoz, hogy kihaljon, de mostanra 2400 példány él már itt.

Fotó: Shutterstock

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy

eddig több mint 100 vadállat, köztük legalább 8 ritka orrszarvú is elpusztult az áradásokban, a monszun miatt ugyanis a Kaziranga park majdnem 85 százaléka víz alá került.

Több tucat más állat is megfulladt, többet pedig járművek ütöttek el, amikor menekülni próbáltak az áradás elől.

Neked ajánljuk
Emberéleteket követelt a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfun Víz alá került Vietnám középső területe Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Decemberben piacra dobhatják a világ egyik legolcsóbb villanyautóját Nem minden bőrhelyettesítő anyag környezetbarát
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam