2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áradás Indiában: több ritka orrszarvú is elpusztult

Hatalmas áradások sújtják az indiai Asszám államot. Az ottani Kaziranga nemzeti parkban a természeti katasztrófa miatt eddig több mint 100 vadállat, köztük legalább 8 ritka orrszarvú is elpusztult.

Kegyetlen időjárás sújtja Dél-Ázsiát. Nepálban, Indiában és Bangladesben több mint 200 ember vesztette életét az áradások és a földcsuszamlások következtében – erről itt írtunk bővebben.

A sok víz azonban az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Kaziranga parkot is elérte, ahol számos veszélyeztetett faj él. Ez a terület ad otthont az indiai orrszarvúk legnagyobb populációjának is. A faj az évszázad fordulóján közel volt ahhoz, hogy kihaljon, de mostanra 2400 példány él már itt.

Fotó: Shutterstock

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy

eddig több mint 100 vadállat, köztük legalább 8 ritka orrszarvú is elpusztult az áradásokban, a monszun miatt ugyanis a Kaziranga park majdnem 85 százaléka víz alá került.

Több tucat más állat is megfulladt, többet pedig járművek ütöttek el, amikor menekülni próbáltak az áradás elől.

Neked ajánljuk
Fukusima: Japán döntött, az óceánba engedik a szennyezett vizet Lezárultak a munkálatok: most a természeten a sor Szigetszentmiklóson Lebegő kertekkel a klímaváltozás ellen? Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam