2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dél-Ázsiában egyre rosszabb a helyzet: már több mint 700 emberéletet követeltek az árvizek

Már több mint 700 halálos áldozatuk van a monszunesők okozta áradásoknak és földcsuszamlásoknak Indiában, Nepálban és Bangladesben. A Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold több mint 9,6 millióra becsüli azok számát, akik áldozataivá váltak a természeti katasztrófának. 

A segélyszervezetek hangsúlyozták, hogy noha ez az időszak minden évben áradásokat hoz magával, idén a helyzet a koronavírus-járvány miatt súlyosabb.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az áradások nagyon sok termőföldet öntöttek el, még nagyobb szegénységbe taszítva azokat, akiknek a járvány miatt így is nehezebbé vált a helyzetük.

Az indiai katasztrófavédelem szerint az ország 11 államában legalább 571 ember vesztette életét, a monszun a kelet-indiai Asszám államot sújtotta legjobban.

Munkás dolgozik szakadó esőben egy vízzel elárasztott vízaknánál Mumbaiban Fotó: MTI/AP/Rafik Makbúl

Bangladesi hivatalos források legalább 25 halottról, köztük 21 gyerekről tudnak, a nepáli rendőrség szóvivője szerint pedig az országban 126-an haltak meg áradásokban és földcsuszamlásokban, további 46-ot pedig még keresnek.

A nepáli belügyminisztérium szerint súlyos károk keletkeztek egyebek közt hidakban és vízerőművekben is.

Neked ajánljuk
Afganisztánban is emberéleteket követelt az árvíz Mi lesz veled, Jangce? A szudáni áradások miatt 2000 ivóvízforrás került veszélybe Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam