2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dél-Ázsiában egyre rosszabb a helyzet: már több mint 700 emberéletet követeltek az árvizek

Már több mint 700 halálos áldozatuk van a monszunesők okozta áradásoknak és földcsuszamlásoknak Indiában, Nepálban és Bangladesben. A Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold több mint 9,6 millióra becsüli azok számát, akik áldozataivá váltak a természeti katasztrófának. 

A segélyszervezetek hangsúlyozták, hogy noha ez az időszak minden évben áradásokat hoz magával, idén a helyzet a koronavírus-járvány miatt súlyosabb.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az áradások nagyon sok termőföldet öntöttek el, még nagyobb szegénységbe taszítva azokat, akiknek a járvány miatt így is nehezebbé vált a helyzetük.

Az indiai katasztrófavédelem szerint az ország 11 államában legalább 571 ember vesztette életét, a monszun a kelet-indiai Asszám államot sújtotta legjobban.

Munkás dolgozik szakadó esőben egy vízzel elárasztott vízaknánál Mumbaiban Fotó: MTI/AP/Rafik Makbúl

Bangladesi hivatalos források legalább 25 halottról, köztük 21 gyerekről tudnak, a nepáli rendőrség szóvivője szerint pedig az országban 126-an haltak meg áradásokban és földcsuszamlásokban, további 46-ot pedig még keresnek.

A nepáli belügyminisztérium szerint súlyos károk keletkeztek egyebek közt hidakban és vízerőművekben is.

Neked ajánljuk
Az ember okozta klímaváltozás állhat az európai árvizek mögött Árvíz Tennessee államban Az elmúlt 50 évben ötszörösére nőtt a klímaváltozással összefüggő természeti katasztrófák száma Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam