2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dél-Ázsiában egyre rosszabb a helyzet: már több mint 700 emberéletet követeltek az árvizek

Már több mint 700 halálos áldozatuk van a monszunesők okozta áradásoknak és földcsuszamlásoknak Indiában, Nepálban és Bangladesben. A Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold több mint 9,6 millióra becsüli azok számát, akik áldozataivá váltak a természeti katasztrófának. 

A segélyszervezetek hangsúlyozták, hogy noha ez az időszak minden évben áradásokat hoz magával, idén a helyzet a koronavírus-járvány miatt súlyosabb.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az áradások nagyon sok termőföldet öntöttek el, még nagyobb szegénységbe taszítva azokat, akiknek a járvány miatt így is nehezebbé vált a helyzetük.

Az indiai katasztrófavédelem szerint az ország 11 államában legalább 571 ember vesztette életét, a monszun a kelet-indiai Asszám államot sújtotta legjobban.

Munkás dolgozik szakadó esőben egy vízzel elárasztott vízaknánál Mumbaiban Fotó: MTI/AP/Rafik Makbúl

Bangladesi hivatalos források legalább 25 halottról, köztük 21 gyerekről tudnak, a nepáli rendőrség szóvivője szerint pedig az országban 126-an haltak meg áradásokban és földcsuszamlásokban, további 46-ot pedig még keresnek.

A nepáli belügyminisztérium szerint súlyos károk keletkeztek egyebek közt hidakban és vízerőművekben is.

Neked ajánljuk
Földcsuszamlás és áradások kísérték az erősen csapadékos napokat Lecsapott Indiára a Tauktae ciklon, akár 500 milliméter csapadék is hullott Ember egy kutyáért, emberek egymásért (videó) Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam