2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Duna vízhozamának 30-szorosával pusztít a Jangce

Nem javult a helyzet Kína déli részén, ahol hetek óta pusztítanak az áradások. A Jangce felső vízgyűjtőjén már az egymást követő harmadik árhullám formálódik, ráadásul a következő a napokban újabb heves esőzések várhatók a térségben. 

Ázsia leghosszabb folyama mentén júliusban már kétmillió embert kellett evakuálni, a halottak és eltűntek száma pedig 142 az áradások júniusi kezdete óta – írja a Bloomberg nyomán a g7.hu.

A kiöntött folyó júliusban 2,4 millió hektáron tette többé-kevésbé tönkre a termést, az összes okozott kár pedig már elérte a 17 milliárd dollárt. 

Ömlik a víz a Három-szurdok-gát, a Jangce folyón épített vízerőmű zsilipmedréből Fotó: MTI/AP/Hszinhua/Zheng Jiayu

A várható újabb árhullám miatt a hatóságok arra utasították a Három-szurdok vízerőművet, hogy tartalékolja a még meglévő kapacitását. 

A víz azonban egyre nagyobb mennyiségben érkezik, a számítások szerint kedden másodpercenként 60 ezer köbméteres ütemben – ez a Duna mostani budapesti vízhozamának a 30-szorosa.

Neked ajánljuk
A lehullott csapadék és a gyors olvadás miatt van árvízveszély Romániában Térképen 2021 természeti katasztrófái, közöttük rengeteg az árvíz és a földcsuszamlás Áradások az amerikai kontinensen A Földközi-tenger védett területeit is elborító műanyag eredete Tavaly kevesebb autót adott el az Audi, de az elektromos modellek értékesítése kilőtt
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam