2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ne hagyjuk elfolyni!

A tiszta víz egyre nagyobb kincset ér. Éppen emiatt érdemes odafigyelnünk a tudatos vízhasználatra, s vele együtt a vízgazdálkodásra is. A kertben elhelyezett vízgyűjtők használata például jó megoldást jelenthet az öntözésben.

Nyáron növényeink jóval több vizet igényelnek az átlagosnál. A kerti öntözés, amely általában csapvízzel történik, az éves vízhasználat 60 százalékát is jelentheti egy háztartásban.

A tetőről a csapadék elfolyik vagy elpárolog, pedig a vízgyűjtő eszközök segítségével tárolható és fel is használható az esővíz.

Az esővízzel történő locsolás előnye, hogy a víz lágysága miatt jót tesz a kerti, illetve benti növényeknek. 

Fotó: Shutterstok

Legyünk kreatívak!

Mi is kialakíthatunk egy saját vízgyűjtőt magunknak. A kuka tetejére kell vágni egy lyukat, ahol az esővíz befolyik, majd az oldalára egy a víz eresztésére vagy adagolására szolgáló csap kialakítása szükséges.

Nemcsak műanyagból, de fahordóból is kialakíthatunk vízgyűjtőt. Csakúgy, mint a többi tárolón, az oldalán elhelyezkedő csappal mi szabályozhatjuk, hogy milyen mennyiségben szeretnénk a vizet locsolni a kertünkben – javasolja az ecolounge.hu.

Neked ajánljuk
Kep, a csőtöréseket kiszagoló szuper eb Miniszteri biztost kap a Balaton Új megoldás az SZTE kutatóitól a légköri szén-dioxid hasznosítására Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam