2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ne hagyjuk elfolyni!

A tiszta víz egyre nagyobb kincset ér. Éppen emiatt érdemes odafigyelnünk a tudatos vízhasználatra, s vele együtt a vízgazdálkodásra is. A kertben elhelyezett vízgyűjtők használata például jó megoldást jelenthet az öntözésben.

Nyáron növényeink jóval több vizet igényelnek az átlagosnál. A kerti öntözés, amely általában csapvízzel történik, az éves vízhasználat 60 százalékát is jelentheti egy háztartásban.

A tetőről a csapadék elfolyik vagy elpárolog, pedig a vízgyűjtő eszközök segítségével tárolható és fel is használható az esővíz.

Az esővízzel történő locsolás előnye, hogy a víz lágysága miatt jót tesz a kerti, illetve benti növényeknek. 

Fotó: Shutterstok

Legyünk kreatívak!

Mi is kialakíthatunk egy saját vízgyűjtőt magunknak. A kuka tetejére kell vágni egy lyukat, ahol az esővíz befolyik, majd az oldalára egy a víz eresztésére vagy adagolására szolgáló csap kialakítása szükséges.

Nemcsak műanyagból, de fahordóból is kialakíthatunk vízgyűjtőt. Csakúgy, mint a többi tárolón, az oldalán elhelyezkedő csappal mi szabályozhatjuk, hogy milyen mennyiségben szeretnénk a vizet locsolni a kertünkben – javasolja az ecolounge.hu.

Neked ajánljuk
Kínában 63 millió embert érintenek az óriási áradások Lelkes fiatalok adhatnak választ a globális vízválság kihívásaira Robbant a metángáz, megnyílt a „pokol kapuja” Oroszországban Fontos kérdések dőlnek el a közeljövő uniós mezőgazdaságára nézve A jövő útja napelemmel van kirakva
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam