2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áradások és tornádók pusztítanak az USA keleti partvidékén

Áradásokkal és tornádókkal pusztít az Egyesült Államok keleti partvidékén az Ézsaiás hurrikán, amely kedden délelőttre trópusi viharrá szelídült – közölte az amerikai országos hurrikánközpont (NHC).

A vihar egyes erősségű hurrikánként ért partot Észak-Karolinában, és helyi idő szerint kedden délben már a szövetségi főváros, Washington mellett süvített óránként 140-160 kilométeres széllökésekkel.

A keleti parti nagyvárosokban mindenütt hurrikánriadót hirdettek, New Yorkban arra készülnek, hogy a városnak a 2012-ben pusztító Sandy viharhoz hasonló pusztításokkal kell szembenéznie.

Több nagyvárosban, köztük Philadelphiában és New Yorkban tornádóriadót hirdettek.

Forrás: Good Morning America/Youtube

„A vihart mindenkinek nagyon komolyan kell vennie” – figyelmeztetett Bill de Blasio, New York polgármestere.

Phil Murphy, New Jersey kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett ki az állam egész területére, s arra kérte a helybélieket, hogy maradjanak otthon.

Dél- és Észak-Karolinában a vihar áradásokat okozott, villanyvezetékeket és háztetőket szakított le. Roy Cooper észak-karolinai kormányzó arról számolt be, hogy az államban több mint 355 ezer háztartás és vállalat maradt áramszolgáltatás nélkül.

Az első adatok szerint az Észak-Karolinában még hurrikánként pusztító vihar egy halálos áldozatot követelt. 

A keleti partvidéken összesen mintegy százmillió embert érint a viharriadó.

Neked ajánljuk
Ember építette félszigettel védekeznek a dánok a tengerszint-emelkedés ellen Rekordméretű áradások, súlyos szárazság és drága áram Brazíliában Felfüggesztik az alaszkai vadrezervátumra korábban kiadott olajkitermelési szerződéseket Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Ingyen táborozhatnak a mentősök gyerekei
Tovább a forrásra: szeretekutazni.hu
Vissza
Hírfolyam