2021. május 16., Botond, Mózes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberéleteket követelt a görögországi ítéletidő

Kegyetlen időjárás pusztított a Görögországhoz tartozó Évia szigetén, ahol a viharok és az özönvízszerű esőzések miatt legkevesebb öt ember életét vesztette. 

Az áldozatok között egy csecsemő  is volt, két embert még keresnek.

A tűzoltókhoz több száz segélyhívás futott be, amelyekben szerencsétlenül járt emberek azt kérték, hogy a mentők szivattyúzzák ki a vizet az otthonukból.

Kidőlt fák, törmelékek és sár lep el egy utcát az Athéntól északkeletre lévő Évia szigetén, ahol a viharok és az özönvízszerű esőzések áradásokat okoztak Fotó: MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

Több tucat embert kitelepítettek, nyolcat pedig helikopterrel mentettek ki, mert az ár az utakat is sok helyen járhatatlanná tette.

„Együttérzünk azokkal, akiknek nem sikerült átvészelniük ezt a csapást. Olyan jelenségről van szó, amilyennel korábban még nem volt dolgunk” – közölte Nikosz Hardaliász polgári védelmi miniszterhelyettes.

Neked ajánljuk
Kep, a csőtöréseket kiszagoló szuper eb Miniszteri biztost kap a Balaton A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei A zajos utcák zavarják a madárfiókák énektanulását és az immunrendszerük fejlődését Az Adidas is letette a voksát a gombabőr mellett
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam