2022. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberéleteket követelt a görögországi ítéletidő

Kegyetlen időjárás pusztított a Görögországhoz tartozó Évia szigetén, ahol a viharok és az özönvízszerű esőzések miatt legkevesebb öt ember életét vesztette. 

Az áldozatok között egy csecsemő  is volt, két embert még keresnek.

A tűzoltókhoz több száz segélyhívás futott be, amelyekben szerencsétlenül járt emberek azt kérték, hogy a mentők szivattyúzzák ki a vizet az otthonukból.

Kidőlt fák, törmelékek és sár lep el egy utcát az Athéntól északkeletre lévő Évia szigetén, ahol a viharok és az özönvízszerű esőzések áradásokat okoztak Fotó: MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

Több tucat embert kitelepítettek, nyolcat pedig helikopterrel mentettek ki, mert az ár az utakat is sok helyen járhatatlanná tette.

„Együttérzünk azokkal, akiknek nem sikerült átvészelniük ezt a csapást. Olyan jelenségről van szó, amilyennel korábban még nem volt dolgunk” – közölte Nikosz Hardaliász polgári védelmi miniszterhelyettes.

Neked ajánljuk
Lezúduló csapadék, villámárvizek, csodás felhőjelenségek – Itt a zivatarszezon A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában Spanyolországban és Franciaországban is felszökött a hőmérséklet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam