2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Afganisztánban is emberéleteket követelt az árvíz

Az észak-afganisztáni Parván tartományt sújtó heves esőzések és áradások miatt már több mint száz ember életét vesztette, csaknem 250-en megsérültek.  Az afgán katasztrófavédelem vezetője közölte, a mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, de nincs megfelelő felszerelésük.

Abdul-Kászim Szangin, a tartományi kórház igazgatója elmondta, hogy a halottak közt gyerekek is vannak, és sok sebesült állapota válságos.

Vahída Sankar tartományi szóvivő kiemelte: a kedd éjszaka kezdődött esőzések következtében több mint 300 lakóház súlyosan megrongálódott, Parván fővárosában, Csarikárban pedig csaknem 80 ember sérült meg. Hozzátette, hogy a mentési munkálatok meghaladják a tartomány lehetőségeit, és ezért a kabuli központi kormányzattól kértek segítséget.

Áradás előidézte földcsuszamlás áldozatait keresik katonák és helybeliek Parván tartomány egyik településén Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

Asraf Gáni afgán elnök elrendelte, hogy küldjenek segélyszállítmányt Parvánba, valamint együttérzését fejezte ki az áldozatok családja felé.

Ahmed Tamím Ázmi, a katasztrófavédelmi minisztérium szóvivője szerint az áradások több autópályát tettek járhatatlanná az északi és a keleti tartományokban, Parvánban pedig több mint ezren kényszerültek otthonaik elhagyására.

Neked ajánljuk
Az évszázad végére akár 120-170 centiméterrel is emelkedhet a vízszint Velencében A hurrikánból trópusi viharrá „szelídült” Ida miatt hirdettek szükségállapotot New Yorkban és New Jersey-ben Egymilliárd gyereket fenyegetnek a klímaváltozás következményei A dinók hosszú farka mégsem csak a fejük súlyát volt hivatott ellensúlyozni A világ legnagyobb élőnövény-gyűjteménye a londoni Kew Gardensben van
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam