2022. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A mauritiusi olajszennyezést követően 27 delfin tetemét vetette partra a víz

Mauritius délkeleti partjainál több mint egy hónapja egy zátonyra futott, japán tulajdonú hajóból ömlött olaj a tengerbe. A katasztrófát követően eddig 27 delfin tetemét vetette partra a víz.

Jasvin Sok Appadu, a tengerügyi minisztérium munkatársa szerint az elsődleges boncolási jelentések nem találtak arra utaló jelet, hogy köze lehet az állatok elpusztulásának a katasztrófához, de még a további vizsgálatok eredményeire várnak.

Környezetvédők megkérdőjelezték az elsődleges eredményeket.

A Greenpeace is úgy véli, a delfinek halálát az olajfolt vagy a hajótest elsüllyesztése okozhatta.

„Átlátható, gyors és nyilvános vizsgálatot követelünk” – szögezte le Tal Harris, a Greenpeace szóvivője.

Több mint tucatnyi delfin tetemét találták meg Mauritius partjainál, ahol több mint egy hónapja egy zátonyra futott, japán tulajdonú hajóból ömlött olaj a tengerbe. Környezetvédők szerint a delfinek halálát az olajfolt vagy a hajótest elsüllyesztése okozhatta Fotó: MTI/AP/Greenpeace/Eshan Juman

Appadu kifejtette, delfintetemeket elsősorban Pointe aux Feuilles és Deux Fréres part menti városoknál találtak, a hajókatasztrófa helyétől több kilométerre északra.

A panamai zászló alatt hajózó japán Wakashio teherhajó július 25-én futott zátonyra az Indiai-óceánon fekvő üdülőparadicsomnál, és a légi felvételek tanúsága szerint a belőle kifolyó üzemanyag és olaj egyre jobban szétterjedt. A hajó körül korábban sok hal és rák tetemét találták, de csak a napokban érkezett jelentés delfinek pusztulásáról. Nagyon ritka, hogy ennyi delfin egyszerre lelje halálát.

Neked ajánljuk
Mégis elérhette az arzénszennyezés a Sajó hazai szakaszát Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam