2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrófa Nigerben: 45-en meghaltak, 226 ezren hajléktalanná váltakó

A június óta tartó esőzések és áradások következtében 45 ember vesztette életét, és több mint 226 ezren váltak hajléktalanná Nigerben – jelentették a nyugat-afrikai ország hatóságai.

Niamey több kerületét elöntötte a víz, mivel a Niger folyó vízszintje jelentősen túllépte a kritikus határt, azóta pedig nem szűntek az erős esőzések, amelyek tovább súlyosbították a helyzetet.  

Niger területének legnagyobb része homok- és kősivatag, de délen, ahol júniustól októberig tart az esős évszak, most a víz túláradó bősége okozza a lakosok számára a legnagyobb bajt.

Fotó: Shutterstock

Niamey másfél milliós lakosságának nagy része ráadásul a folyó partján állította fel lakhelyét, az áradás következtében 226 ezren hajléktalanokká váltak.

A 4200 kilométer hosszú Niger az ország legfőbb folyója, amely Sierra Leone és Guinea határán ered –  mintegy százmillió ember él a partvidékén.

Neked ajánljuk
A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában Nyolcmillió ausztráltól kérik: kapcsolják le a villanyt Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam