2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Könyörtelen áradás pusztít Afganisztánban

Legalább 190 ember vesztette életét, további 172 pedig megsérült a múlt héten az Afganisztánt sújtó áradásokban, amelyek több mint négyezer otthont tettek tönkre. 

Gulám Bahauddín Giláni katasztrófavédelemért és humanitárius ügyekért felelős afgán miniszter elmondása szerint az áradások 15 tartományt sújtottak – károk keletkeztek mezőgazdasági földterületekben és az infrastruktúrában is.

Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

Az áradások által leginkább sújtott tartományokban napok óta tartanak a keresési és a mentési munkálatok. Számos áldozat a törmelék és az összeomlott házak alatt rekedt.

Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

Afganisztánban 2019-ben is voltak súlyos áradások, amelyek körülbelül 180 ezer embert sújtottak. A természeti csapásokban akkor több mint 10 ezer otthon semmisült meg az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala  szerint.

Neked ajánljuk
Hollandia, Luxemburg és Belgium is heves esőzés és áradások áldozata lett Tovább emelkedett a Bernd ciklon okozta áradások áldozatainak száma Lecsapott a Bernd nevű ciklon, többen meghaltak, házak dőltek össze Németországban Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam