2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Könyörtelen áradás pusztít Afganisztánban

Legalább 190 ember vesztette életét, további 172 pedig megsérült a múlt héten az Afganisztánt sújtó áradásokban, amelyek több mint négyezer otthont tettek tönkre. 

Gulám Bahauddín Giláni katasztrófavédelemért és humanitárius ügyekért felelős afgán miniszter elmondása szerint az áradások 15 tartományt sújtottak – károk keletkeztek mezőgazdasági földterületekben és az infrastruktúrában is.

Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

Az áradások által leginkább sújtott tartományokban napok óta tartanak a keresési és a mentési munkálatok. Számos áldozat a törmelék és az összeomlott házak alatt rekedt.

Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

Afganisztánban 2019-ben is voltak súlyos áradások, amelyek körülbelül 180 ezer embert sújtottak. A természeti csapásokban akkor több mint 10 ezer otthon semmisült meg az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala  szerint.

Neked ajánljuk
Pusztító áradások tombolnak Közép-Amerikában Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Négyszáz év óta először épült hódgát az angliai Exmoor területén Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam