2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Könyörtelen áradás pusztít Afganisztánban

Legalább 190 ember vesztette életét, további 172 pedig megsérült a múlt héten az Afganisztánt sújtó áradásokban, amelyek több mint négyezer otthont tettek tönkre. 

Gulám Bahauddín Giláni katasztrófavédelemért és humanitárius ügyekért felelős afgán miniszter elmondása szerint az áradások 15 tartományt sújtottak – károk keletkeztek mezőgazdasági földterületekben és az infrastruktúrában is.

Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

Az áradások által leginkább sújtott tartományokban napok óta tartanak a keresési és a mentési munkálatok. Számos áldozat a törmelék és az összeomlott házak alatt rekedt.

Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

Afganisztánban 2019-ben is voltak súlyos áradások, amelyek körülbelül 180 ezer embert sújtottak. A természeti csapásokban akkor több mint 10 ezer otthon semmisült meg az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala  szerint.

Neked ajánljuk
Afganisztánban is emberéleteket követelt az árvíz Pakisztánban mér két hete tombol az árvíz Szokatlan áradás Mauritánia fővárosában Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen ENSZ-közgyűlés: összefogást sürget a világ összes országa
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam