2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Japánban nyolcmillió embernek kellett elhagynia az otthonát a tájfun miatt

Nyolcmillió embert szólítottak fel a hatóságok Japánban arra, hogy hagyják el otthonukat, mert pusztító erejű viharral közelít az országhoz a Haisen névre keresztelt tájfun.

Japánban eddig legalább tíz ember megsérült, és a vihar miatt 142 ezer háztartás maradt áram nélkül.

A meteorológiai szolgálat

heves esőzésekre, erős széllökésekre, hullámokra és a partvidékeken áradásokra figyelmeztetett.

Hatalmas hullámok korbácsolják a délnyugat-japán Kagosima partjait Fotó: MTI/AP/Kyodo News/Takuto Kaneko

Több befogadó központ is jelezte, hogy nem lesz képes minden kitelepített embert fogadni, mert a koronavírus-járvány miatti távolságtartás jegyében felére kellett csökkenteniük kapacitásaikat.

A Haisen egy héten belül a második tájfun, amely eléri a japán szigeteket. A helyi állami média szerint Észak-Koreában készültséget rendeltek el a közeledő természeti csapás miatt, és arra figyelmeztették az embereket, hogy a Haisen pusztítóbb lesz a Bavi és a Majszak tájfunnál, amelyek a legutóbb tépázták meg a Koreai-félszigetet.

A legmagasabb fokozatú riasztást adták ki Dél-Koreában is, miután a Haisen várhatóan hétfőn megközelíti az ország második legnagyobb városát, a 3,5 millió lakosú Puszant.

Neked ajánljuk
Megkezdődött az éves delfin- és bálnavadászat Japánban Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét Már csak két hétig szavazhatunk az év fájára Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Mit tegyek? Mit vegyek? Mit egyek? – tanulmányi verseny középiskolásoknak
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam