2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trópusi vihar pusztít Vietnamban

Legalább hat ember életét vesztette, több mint százan pedig  megsérültek a Noul nevű trópusi vihar pusztításában, amely a hétvégén csapott le Vietnam középső partvidékére – jelentette az állami média hétfőn.

A Noul a partokhoz érve veszített erejéből, ám így is akár 90 kilométeres óránkénti széllökéseket hozott magával. Legalább 112 ember sérült meg a vihar pusztításában, amely áramkimaradásokat okozott széles körben a középső tartományokban. A vihar több mint 10 ezer fát is kicsavart.

A szűnni nem akaró esőzések következtében kialakult

heves áradások sújtották a turisták által szintén kedvelt Da Nang városát.

Forrás: Infotainment/YouTube

A vietnami kormány a múlt szerdán közölte, hogy több mint 500 ezer ember evakuálását rendelték el a tengerparti tartományok mentén a Noul közeledtével.

Vietnam középső részét rendszerint a minden egyes évben júniustól novemberig tartó monszunidőszakban sújtják trópusi viharok. Tavaly 133 ember vesztette életét természeti csapásokban, köztük viharokban, áradásokban és földcsuszamlásokban.

Neked ajánljuk
Lecsapott Indiára a Tauktae ciklon, akár 500 milliméter csapadék is hullott Lecsapott Indiára a Tauktae ciklon, akár 500 milliméter csapadék is hullott Több mint 100 éves melegrekord dőlt meg Moszkvában Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam