2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trópusi vihar tombol Hongkongban

Megbénította Hongkongot egy közeledő trópusi ciklon kedden, amikor a nap nagy részében 8-as fokozatú tájfunriasztás volt érvényben. A város meteorológiai megfigyelőközpontja szerint még szerdán is erős szelek és heves záporok várhatók – adta hírül a South China Morning Post (SCMP).

A Nangka nevű trópusi ciklon a riasztási fokozat alapján 

63–117 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel tombol.

A csaknem 7,5 millió lakosú Hongkongban az oktatási hivatal keddre tanítási szünetet rendelt el, és a tömegközlekedésben is menetrend-változtatásokat, illetve járattörléseket alkalmaztak.

A meteorológiai központ előrejelzése szerint a viharos idő a hét második felére enyhülhet.

Hongkongban idén már másodszorra adtak ki 8-as fokozatú riasztást. Először augusztusban, a Higos tájfun miatt volt szükség erre, a riasztási fokozatot ráadásul akkor egy hat óráig tartó időszakra 9-es, vagyis a második legmagasabb fokozatra emelték.

Forrás: SCMP Clips/YouTube
Neked ajánljuk
Lecsapott a Bernd nevű ciklon, többen meghaltak, házak dőltek össze Németországban Japánban az utóbbi évtizedben lényegesen több eső esik, ezért terítette maga alá földcsuszamlás a várost A szaharai porviharok egyre északabbra jutnak el, és felgyorsítják a hóolvadást A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam