2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trópusi vihar tombol Hongkongban

Megbénította Hongkongot egy közeledő trópusi ciklon kedden, amikor a nap nagy részében 8-as fokozatú tájfunriasztás volt érvényben. A város meteorológiai megfigyelőközpontja szerint még szerdán is erős szelek és heves záporok várhatók – adta hírül a South China Morning Post (SCMP).

A Nangka nevű trópusi ciklon a riasztási fokozat alapján 

63–117 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel tombol.

A csaknem 7,5 millió lakosú Hongkongban az oktatási hivatal keddre tanítási szünetet rendelt el, és a tömegközlekedésben is menetrend-változtatásokat, illetve járattörléseket alkalmaztak.

A meteorológiai központ előrejelzése szerint a viharos idő a hét második felére enyhülhet.

Hongkongban idén már másodszorra adtak ki 8-as fokozatú riasztást. Először augusztusban, a Higos tájfun miatt volt szükség erre, a riasztási fokozatot ráadásul akkor egy hat óráig tartó időszakra 9-es, vagyis a második legmagasabb fokozatra emelték.

Forrás: SCMP Clips/YouTube
Neked ajánljuk
Mindulle lecsapott Japánra, áradások, sárcsuszamlások jöhetnek Mindulle lecsapott Japánra, áradások, sárcsuszamlások jöhetnek A kelet-afrikai gleccserek húsz év alatt eltűnhetnek Zöldebb, méltányosabb, digitálisabb és ellenállóbb Európa a cél Októberben különösen ideje van a javítgatásnak
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam