2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Víz alá került Vietnám középső területe

Heves esőzések okoztak rendkívüli áradást Vietnám középső területein. Néhol 2-3 méteres a víz. A meteorológiai előrejelzések szerint sajnos a rémálom még nem ért véget: az ország felé újabb trópusi vihar közeleg.

Hatalmas áradás alakult ki Vietnám középső területein (Thúa Thién Hué, Há Tinh, Quáng Bính, Quáng Tri tartományokban), valamint Kambodzsában az október eleje óta tartó heves esőzések miatt.

Az évszak egyébként is csapadékos a térségben, a monszun következtében azonban több trópusi vihar és az idén egyre erősödő La Niña is jelentősen rontott a helyzeten.

Fotó: Vietnam Meteorological and Hydrological Administration

Eddig több mint 3200 milliméter csapadékot hullott Quáng Tri tartományban, de továbbra is szakadatlanul esik az eső: a Fülöp-szigetek felől újabb trópusi vihar, Saudel közeledik, mely ugyancsak hatalmas esőzést zúdíthat a térségre.

„Az áradások és földcsuszamlások több mint 100 ember életét követelték, és közel 700 000 haszonállat, illetve háziállat haláláért felelősek” – mondta a vietnámi Vöröskereszt elnöke, Nguyen Thi Xuan Thu.

Évtizedek óta nem jegyeztek hasonlóan súlyos árvízhelyzetet; egyes régiókban 2-3 méter magas a víz. Százezrek szorulnak segítségre.

Neked ajánljuk
Ismét heves monszuneső árasztotta el a pakisztáni fővárost Az évszázad végére akár 120-170 centiméterrel is emelkedhet a vízszint Velencében Meghalt a vietnami Tarzan, aki 40 évig élt az őserdőben (videóval) Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: kiderul.hu
Vissza
Hírfolyam