2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Víz alá került Vietnám középső területe

Heves esőzések okoztak rendkívüli áradást Vietnám középső területein. Néhol 2-3 méteres a víz. A meteorológiai előrejelzések szerint sajnos a rémálom még nem ért véget: az ország felé újabb trópusi vihar közeleg.

Hatalmas áradás alakult ki Vietnám középső területein (Thúa Thién Hué, Há Tinh, Quáng Bính, Quáng Tri tartományokban), valamint Kambodzsában az október eleje óta tartó heves esőzések miatt.

Az évszak egyébként is csapadékos a térségben, a monszun következtében azonban több trópusi vihar és az idén egyre erősödő La Niña is jelentősen rontott a helyzeten.

Fotó: Vietnam Meteorological and Hydrological Administration

Eddig több mint 3200 milliméter csapadékot hullott Quáng Tri tartományban, de továbbra is szakadatlanul esik az eső: a Fülöp-szigetek felől újabb trópusi vihar, Saudel közeledik, mely ugyancsak hatalmas esőzést zúdíthat a térségre.

„Az áradások és földcsuszamlások több mint 100 ember életét követelték, és közel 700 000 haszonállat, illetve háziállat haláláért felelősek” – mondta a vietnámi Vöröskereszt elnöke, Nguyen Thi Xuan Thu.

Évtizedek óta nem jegyeztek hasonlóan súlyos árvízhelyzetet; egyes régiókban 2-3 méter magas a víz. Százezrek szorulnak segítségre.

Neked ajánljuk
Pusztító áradások tombolnak Közép-Amerikában Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Négyszáz év óta először épült hódgát az angliai Exmoor területén Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: kiderul.hu
Vissza
Hírfolyam