2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emberéleteket követelt a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfun

Két ember meghalt és 12 halász eltűnt a Fülöp-szigeteken végigsöprő Molave névre keresztelt tájfunban. Közben Vietnamban is készülnek már a pusztító vihar érkezésére. 

A tájfun helyi idő szerint vasárnap este érte el a szigetország keleti partjait óránkénti 170 kilométeres széllökések és heves eső kíséretében.

A vihar villanypóznákat és fákat döntött ki, házak tetőszerkezetét szaggatta le. Az erős szél által felkorbácsolt hatalmas hullámok mintegy harminc halászhajót borítottak fel Batangas és Bataan tartomány partjainál.

A tájfun miatt több mint 150 ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

Sok helyen még mindig nincs áramszolgáltatás, mivel az árvíz miatt nem lehet helyreállítani a leszaggatott villanyvezetékeket és kidöntött villanypóznákat.

Fotó:  MTI/EPA/Francis R. Malasig

Molave az idén már a 17. tájfun, amely végigsöpört a Fülöp-szigeteken.

A vihar várhatóan szerdán éri el Vietnam középső részét, ahonnan emiatt mintegy 1,3 millió embert evakuáltak. Az ország középső tartományait az elmúlt két-három héten is heves esőzések sújtották, árvizek és földcsuszamlások alakultak ki. A hatóságok szerint az ítéletidőben száznál több ember vesztette életét október eleje óta.

Neked ajánljuk
Jégeső és heves szél tette igazán súlyossá a szerdai vihart Tornádók, viharok dúltak Németországban A Mars megismerése segíthet megfejteni a földi viharok működését Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam