2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európát is elérte a sok víz drámája

Az utóbbi hónapokban is kegyetlen áradások pusztítottak világszerte – az árvizek aránya ráadásul Európában egyre magasabb. Erre mutat rá az Európai Környezetvédelmi Ügynökség nemrégiben közzétett tanulmánya. 

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség az 1980 és 2010 közt Európában bekövetkezett áradásokat vizsgálta. Adat volt bőven, tekintve, hogy

az elmúlt 30 évben összesen 3563 áradási eseményt regisztráltak. 

Fotó: Shutterstock

A kutatók egyértelműen megállapították, hogy az árterek növekednek, amit egyrészt az urbanizáció, másrészt az áradások mértékének növekedése okoz. Ráadásul ez tendenciális, vagyis a helyzet csak rosszabb lesz. Az előrejelzések alapján 2050-re, vagyis újabb 30 év múlva az árvíz által érintett területek az ötszörösére nőnek.

Az olaszoknál élnek összességében a legtöbben olyan területeken, melyek ki vannak vagy ki lesznek téve az áradásoknak, hazánkban pedig Európán belül arányaiban élnek a legtöbben árterületen, ami 1,8 millió embert jelent, azaz a lakosság 18 százalékát. 

Neked ajánljuk
Az Egyesült Államok partvidékein élőknek is gyakori áradásokra kell készülniük Fidzsi-szigetek: nagy bajban van az ország A divatos ruháknál nem kötelező kiegészítő a kontinenseken átívelő szállítás, a szennyezés és a kizsigerelt munkaerő sem Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam