2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pusztító áradások tombolnak Közép-Amerikában

Pusztító áradásokat okoz az Eta hurrikán Közép-Amerikában. A természeti csapás miatt Guatemala kilenc körzetében csütörtökön rendkívüli állapotot hirdettek.

A felhőszakadásokkal járó vihar – amelynek széllökései elérték az óránkénti 235 kilométeres sebességet – először Nicaraguára csapott le még kedden, majd gyengülve Honduras felé haladt.

Eddig legkevesebb 70 halálos áldozata van, közülük félszázan Guatemalában vesztették életüket áradás vagy földcsuszamlás miatt.

Forrás: FatalisT/YouTube

Puerto Barrios városa tíz óra alatt egy hónapnyi esőt kapott, a 100 ezer fős település 60 százaléka víz alatt áll.

Panama és Costa Rica is megszenvedi az Etát: előbbiben öten vesztették életüket az időjárás miatt, ketten eltűntek, az utóbbiban egy házaspár halt meg, mert házukra föld csuszamlott.

Neked ajánljuk
Az évszázad végére akár 120-170 centiméterrel is emelkedhet a vízszint Velencében A hurrikánból trópusi viharrá „szelídült” Ida miatt hirdettek szükségállapotot New Yorkban és New Jersey-ben Egymilliárd gyereket fenyegetnek a klímaváltozás következményei Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam