2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Andalúzia déli részét szinte teljesen elmosta a víz

Lassan nem telik el úgy hét, hogy a világ valamelyik országában ne okozna komoly problémát az áradás. Ezúttal Dél-Andalúzia került komolyabb bajba a heves esőzések miatt. 

Dél-Andalúziában a víz miatt, illetve a következtében kialakuló földcsuszamlások okán 5 főbb útvonalat is le kellett zárni Malaga tartományban.

A természeti csapásban szerencsére egyelőre senki nem vesztette életét.

Ardales községben a megfigyelők 12 óra alatt szokatlanul nagy mennyiségű, néhol 148,1 mm csapadékot regisztráltak, az utcákon hömpölygött a víz. 

A heves esőzések a vonatközlekedésre is hatással voltak, pályákat kellett lezárni, illetve 40 utas szorult mentésre egy olyan vagonban, mely a víz miatt leszaladt a sínről. Az iskolákat és a közintézményeket bezárták.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Az évszázad végére akár 120-170 centiméterrel is emelkedhet a vízszint Velencében A hurrikánból trópusi viharrá „szelídült” Ida miatt hirdettek szükségállapotot New Yorkban és New Jersey-ben Egymilliárd gyereket fenyegetnek a klímaváltozás következményei Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam