2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Brutális szennyezés a Ráckevei-Duna-ágban – több mint 1 millió forint jár a nyomravezetőnek

A Ráckevei-Duna-ág utóbbi 20 évének legsúlyosabb szándékos környezetszennyezéséről számolt be a Duna–Ipoly Nemzeti Park (DINPI). Rikárd Pfeifer polgári természetőr és a hozzá csatlakozók 1 millió ötvenezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít azonosítani az elkövetőt.

Rikárd Pfeifer a Duna–Ipoly Nemzeti Park (DINPI) Facebook-oldalán számolt be a brutális környezetszennyezésről: 

„Történt, hogy 2020. december 9–10. környékén

ismeretlenek nagy mennyiségű (több köbméter – néhány szakember szerint legalább 6 köbméter!) – fáradt olajat engedtek le a szigetszentmiklósi Ádám Jenő sétány és a Tebe utca sarkánál lévő esővízgyűjtő csatornába vagy annak kifolyójába.”

Fotó: Rikárd Pfeifer/Facebook

„A hatalmas mennyiségű olaj az RSD medrébe került. A kifolyó alatti úszóláp-nádas fogta meg, tartotta meg a szennyezést, kb. 3-4000 négyzetméteren! Szerencsére a víztestbe nem került be! Azonban van olyan hely a nádasban lévő stégek mellett, ahol 20-25 cm vastagságban áll a fáradt olaj! Natura 2000 terület, ex-lage védett úszóláp, stb. Nem kell ragozni a tett súlyát! ” – tette hozzá a természetőr. 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szintén a Facebook-oldalán közölte, hogy sikeresen útját állták a Ráckevei-(Soroksári)-Duna-ágat veszélyeztető olajszennyeződésnek a vízügyi szakemberek, és már az eltávolításán dolgoznak. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság azonnal III. fokú vízminőségi kárelhárítási védekezést rendelt el, miután tudomást szerzett a szigetszentmiklósi csapadékvíz-elvezető csatornában megjelent szennyeződésről. A három vízügyi igazgatóság összefogásában végzett műszaki beavatkozás várhatóan 7-10 napot vesz igénybe.

Neked ajánljuk
Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Bíróság mondta ki, hogy az Indonéz elnök nem tett eleget a levegőminőség javításáért Földgáztüzelésű erőművekre szükség lesz az időjárásfüggő megújulók rendszerbe illesztéséhez Az önkormányzat célja, hogy a város minél élhetőbb legyen
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam