2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

6500 liter olajszármazékot szállítottak el a szigetszentmiklósi szennyezés helyszínéről

Eddig mintegy 6500 liter olajszármazékot szállítottak el a szigetszentmiklósi szennyezés helyszínéről – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Mint kiderült, vákuumszivattyús eszközök segítségével folytatják a szennyezés eltávolítását. 

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a szigetszentmiklósi olajszennyezés kárelhárításán a Közép-Duna-völgyi (KDVVIZIG, Budapest), az Észak-dunántúli (ÉDUVIZIG, Győr) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG, Szolnok) munkatársai, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF, Budapest) koordinálásával.

A biztosított szakaszon

munkába állt a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kotrója, mely nagy távolságról is ki tudja emelni a szennyezett anyagokat; feladata a már levágott, olajos vízi növényzet és a szennyezett iszap eltávolítása.

Fotó: OVF/Romet Róbert 

A szakemberek mintát vettek a talajból. Egyelőre úgy tűnik, a gyors beavatkozásnak köszönhetően csak a felszín közelében észlelhető a szennyezés, de a pontosabb eredmények érdekében laboratóriumi vizsgálatokat végeznek. Arról is beszámoltak, hogy csütörtökön megtekintette a kárelhárítási munkákat Nagy István agrárminiszter is. 

  • A rendkívüli környezetszennyezésről itt írtunk bővebben. 
Neked ajánljuk
Egyelőre nem pótolható a pátkai víztározóból a Velencei-tó vize Kísérleti vízpótlás: vasárnaptól öt napig a Pátkai-tározóból engednek vizet a Velencei-tóba Szigorúbban kell venni az EU-s nitrátirányelvet vizeink védelmében A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam