2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

6500 liter olajszármazékot szállítottak el a szigetszentmiklósi szennyezés helyszínéről

Eddig mintegy 6500 liter olajszármazékot szállítottak el a szigetszentmiklósi szennyezés helyszínéről – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Mint kiderült, vákuumszivattyús eszközök segítségével folytatják a szennyezés eltávolítását. 

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a szigetszentmiklósi olajszennyezés kárelhárításán a Közép-Duna-völgyi (KDVVIZIG, Budapest), az Észak-dunántúli (ÉDUVIZIG, Győr) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG, Szolnok) munkatársai, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF, Budapest) koordinálásával.

A biztosított szakaszon

munkába állt a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kotrója, mely nagy távolságról is ki tudja emelni a szennyezett anyagokat; feladata a már levágott, olajos vízi növényzet és a szennyezett iszap eltávolítása.

Fotó: OVF/Romet Róbert 

A szakemberek mintát vettek a talajból. Egyelőre úgy tűnik, a gyors beavatkozásnak köszönhetően csak a felszín közelében észlelhető a szennyezés, de a pontosabb eredmények érdekében laboratóriumi vizsgálatokat végeznek. Arról is beszámoltak, hogy csütörtökön megtekintette a kárelhárítási munkákat Nagy István agrárminiszter is. 

  • A rendkívüli környezetszennyezésről itt írtunk bővebben. 
Neked ajánljuk
Együttműködés a Balaton vízminőségéért, a tó jövőjéért A víz miatt alakult ki tartós konfliktus Egyiptom, Szudán és Etiópia között Fogy a jég a jegesmedvék körül Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam