2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négyszáz tonnányi veszélyes hulladékot vittek el Szigetszentmiklósról

Már több mint 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól tisztították meg a vízügyes szakemberek a szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínét. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közleménye szerint munkagépekkel egész hétvégén folyamatosan dolgoztak a kárelhárításon.

Vasárnap mintegy 160 ezer kilogrammnyi szennyezett növényzetet és iszapot szállítottak el, így már több mint 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól szabadították meg a Ráckevei–Soroksári-Dunát – közölte az OVF.  

Mint kiderült,

munkába állt egy újabb vákuumszivattyús olajleszedő eszköz is, így vasárnap mintegy 6000 liter olajat és olajos vizet sikerült eltávolítani.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A területen jelenleg 14 ezer liter szennyezett vizet tárolnak tartályokban.

Az OVF ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a szennyezés előtti állapot elérése még évekig eltart. 

Neked ajánljuk
A Fertő tó vízszintjének stabilizálására a Duna vizének az átvezetése nem jó megoldás Szemléltetés: Az országok évi vízfogyasztása egy-egy flakonban Helybéliekkel mérik fel a Galápagos-szigetek biológiai sokszínűségét Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam