2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Árvíz Szerbiában

Több mint tízezer háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül a dél-szerbiai áradások miatt, hét járásban és Nis városban szükségállapotot hirdettek a hatóságok. Az árvizek Koszovóban is komoly károkat okoztak.

Vlada Plemic, a szerb belügyminisztérium katasztrófaelhárítási hivatalának helyettes rendőrfőnöke közölte: kedd reggelre elállt az eső, a helyzet valamelyest normalizálódott, és jelenleg sehol sem kritikus, a folyók lassan visszatérnek a medrükbe.

Az árvizeket a heves esőzés és a hóolvadások következtében kialakult vízfolyások okozták.

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt napokban Dél-Szerbiában számos házat és szántóföldet árasztott el a víz. Szükségállapotot hirdettek Leskovac, Doljevac, Bojnik, Vlasotince, Vladicin Han, Gadzin Han járásokban és Nis városban.

Harmincnégy embert kellett evakuálni, a legtöbb helyen pedig nincs ivóvízellátás, tartálykocsikból osztják a vizet.

Koszovóban az ország középső részén a víz úttesteket és hidakat rongált meg. A legrosszabb a helyzet a Pristinától délkeletre lévő Gracanica és a délnyugatra lévő Kosovo Polje járásban.

Neked ajánljuk
Súlyos hőhullám után példátlan mértékű esőzés és áradások Uruguayban Térképen 2021 természeti katasztrófái, közöttük rengeteg az árvíz és a földcsuszamlás Áradások az amerikai kontinensen Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam