2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gleccserszakadás Indiában – legalább 100 ember eltűnt

Gleccserszakadás miatt vészhelyzet alakult ki vasárnap az észak-indiai Uttarakhand államban, sok lakost kitelepítenek otthonából az árvízveszély miatt, 100-150 ember eltűnt.

Az egyik himalájai gleccserről leszakadó jég megrongálta a Risi Ganga folyón működő vízerőművet, a folyó vízszintje folyamatosan emelkedik – közölte a helyi rendőrség.

A Reuters hírügynökség idézett egy szemtanút, aki elmondta:

a gleccserlavina olyan gyorsan jött, hogy képtelenség volt bárkit figyelmeztetni, ha az útjában volt.

„Úgy éreztem, engem is el fog sodorni” – mondta. „Félő, hogy sokan meghaltak, akik az erőműben dolgoztak, vagy fát gyűjtöttek a környéken, állataikat legeltették” – tette hozzá.

Fotó: News Vibes of India / Twitter

A térségben gyakran történnek villámárvizek és földcsuszamlások. 2013-ban a rekordmennyiségű eső árvizet idézett elő, és csaknem hatezer ember halálát okozta.

Neked ajánljuk
Japánban az utóbbi évtizedben lényegesen több eső esik, ezért terítette maga alá földcsuszamlás a várost Lecsapott a Bernd nevű ciklon, többen meghaltak, házak dőltek össze Németországban Tovább pusztít Oregon történetének legnagyobb erdőtüze Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam