2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Millióknak biztosít tiszta ivóvizet egy Afganisztánban épülő gát

Új gát épül az afgán főváros, Kabul közelében indiai finanszírozással. Az építménynek köszönhetően körülbelül 2,2 millió ember juthat tiszta ivóvízhez. 

 Asraf Gáni afgán elnök szerint

a gát elegendő tiszta vízzel fogja ellátni a kabuli lakosokat,

és  – mint fogalmazott – a zöld növényzet, a szórakoztatás, illetve a művészet és kézművesség központjává fogja változtatni a várost.

Fotó: Shutterstock

A becslések szerint 236 millió dolláros (69,93 milliárd forintos) projektet India finanszírozza. A gát építésének terve már 2016-ban elkészült, de forráshiány miatt el kellett halasztani.

A vízügyi hatóság szóvivője szerint a beruházásnak köszönhetően a lakosok képesek lesznek egy körülbelül 4000 hektáros mezőgazdasági terület öntözésére is.

A hatóságok reményei szerint a projekt csökkenti az áradások kialakulását is, amelyek rendszeresen semmisítenek meg településeket a tartományban.

 A Kabultól délre található gát építése öt-hat évbe telik.

Neked ajánljuk
A rekordhideg miatt már a vízellátás is akadozik az USA-ban Árvíz okoz fennakadásokat Borsodban Ameddig a szem ellát, szemétben úszik a Potpecko-tó A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en Elhagyott ipartelepeken építene napelemparkokat a MEKH
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam