2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rekordszámú tóparti település csatlakozott idén a Mozdulj Balaton! programsorozathoz

A Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén elfogadott tervekből kiderül, a júliusi és augusztusi szombatokon zajló, sporttalálkozóval záruló programsorozat fő célkitűzése továbbra is az, hogy hozzásegítse a térség lakóit és nyaralóit az aktív kikapcsolódáshoz. Megrendítő hír, hogy elhunyt a Mozdulj Balaton! megálmodója.

A 2004-ben indult strandi szabadidős eseménysorozatot 2021-ben 18,1 millió forintos költségvetésből tervezik megvalósítani, a szervezők ehhez 9 millió forintos támogatást remélnek az Emberi Erőforrások Minisztériumától, 5 millió forintot a Balaton Fejlesztési Tanácstól (BFT), és további 4,1 millió forintnyi forrást a részt vevő önkormányzatoktól.

Idén minden korábbinál több, 35 tóparti település csatlakozott 41 stranddal, Balatonkenese jelentkezése még megerősítésre vár. A szervezők a rendezvény hivatalos honlapján elérhetővé teszik majd a konkrét programnapokat, a részt vevő strandokat, a helyi szervezők nevét, elérhetőségét, valamint a korábbi évek 20-30 perces összefoglaló filmjeit, fényképsorozatait (a cikkhez használt képek illusztrációk).

A Balaton látképe és egy biciklista, aki a feje fölé tartja kerékpárját Fotó: Shutterstock.com

A szervezőbizottság tájékoztatta a nyilvánosságot arról a szomorú hírről, hogy 2021. március 2-án, életének 76. évében elhunyt Bartsch János, a Mozdulj Balaton! szülőatyja és programigazgatója.

„Halálával pótolhatatlan veszteség érte a Balaton-régiót. Ő volt a megálmodója, működtetője és lelke a Balaton Fejlesztési Tanács által felkarolt, nemzetközi szinten is példaértékű Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogramsorozatnak, és felfuttatója több balatoni sportrendezvénynek, köztük a Balaton-átúszásnak. János úgy ment el, hogy előtte még megtervezte, előkészítette a tízezreket megmozgató Mozdulj Balaton! idei programsorozatát, amelyre rekordszámú település, illetve strand jelentkezett. Nyugodjék békében!” – nyilatkozta Bóka István, a BFT elnöke.

Neked ajánljuk
Környezetbarát ultrabalaton: rekordsokan állnak rajthoz a tókerülő futóversenyen Gyilkos az idei esőszezon Kolumbiában Zöld mérföldkő: 15 percig 100 százalékban tiszta energiával üzemelt Kalifornia Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam