2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét gyógyszerszemét veszélyeztette Kolozs és Szilágy megye ivóvizét

Miután február végén ismeretlenek több mint egy köbméter lejárt gyógyszert dobtak a tarnicai víztározóba, múlt héten a Meleg-Szamos partján is lejárt szavatosságú gyógyszerre bukkantak a hatóságok. A vizet szerencsésre most sem szennyezte el az egészségügyi hulladék.

A Szamos–Tisza Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása alapján a kronikaonline.ro írta meg, hogy Gyalu község rendőrőrsének segítségével március 2-án fedezték fel a szakemberek a gyógyszereket a Szamos felső ágán.

A veszélyes hulladékot összegyűjtötték,
a vízminták vizsgálatából pedig megállapították, hogy a környéken
nem romlott a vízminőség. 

A lap szerint Tasnádi Szilárd, Kolozs megye új prefektusa az nyilatkozta,
hogy a Meleg-Szamoson talált gyógyszer ugyanabból a készletből származik, mint a Tarnicánál talált, és bűnvádi eljárás indult az egyelőre ismeretlen elkövető ellen.

A melegszamosi víztározó Fotó: Țetcu Mircea Rareș/Creative Commons/hu.wikipedia.org

Ahogy korábban mi is megírtuk, február végén a Tarnica víztározóba és partjára került gyógyszerszemét. Szerencsére akkor sem történt vízszennyezés, de ezek az incidensek azért veszélyesek, mert a Meleg-Szamos tarnicai, gyalui, jósikafalvi és melegszamosi víztározói látják el ivóvízzel Kolozs és Szilágy megye jelentős részét. 

Neked ajánljuk
A víz miatt alakult ki tartós konfliktus Egyiptom, Szudán és Etiópia között Öregedés elleni tablettát akarnak bevetni az amerikai hadseregben? 100 éve nem látott árhullám volt Új-Zélandon (videóval) A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: kronikaonline.ro
Vissza
Hírfolyam