2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Happy hét a vízivásért

Idén is megrendezik a Happy hetet – tájékoztatta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-t. Az óvodásokat és iskolásokat megszólító rendezvénysorozat a vízfogyasztást népszerűsíti.

A március 22-én, a víz világnapján kezdődő tizenegyedik Happy héten az óvodák és iskolák többféle pályázaton is indulhatnak,

a részt vevő intézmények között játékokat és sporteszközöket tartalmazó ajándékcsomagokat sorsol ki az OGYÉI.

Idén a szervezők kérdőíves felmérést is terveznek, a felső tagozatos és középiskolás fiatalok röviden beszámolhatnak folyadékfogyasztással kapcsolatos tudásukról, szokásaikról – adta hírül a közlemény.

A megfelelő folyadékbevitel segít a gyermekkori elhízás megelőzésében Fotó:shutterstock.com

Az idei rendezvénysorozatot online, az érvényben lévő digitális tanrendhez igazítva tartják meg. A dietetikusok folyadékbevitelre vonatkozó ajánlásai így most a szülőkhöz is könnyebben eljuthatnak, amelyekkel a gyermekkori elhízás előfordulása és mértéke is csökkenthető.

A megfelelő folyadékbevitel ráadásul az immunrendszer normál működéséhez is hozzájárulhat, ez járvány idején különösen fontos – hangsúlyozta az intézet.

Az óvodai és iskolai regisztráció részleteiről és a Happy hétről az OGYÉI honlapján ITT, a merokanal.hu oldalon pedig ITT található részletes információ, a jelentkezés meghosszabbított határideje 2021. március 22., reggel 8 óra.

Neked ajánljuk
Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon Falusi fortély – Tavaszi vetés (videó) Az unió legnagyobb barna medvéjét lőhették ki orvul Romániában Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Bajba jutott színésztársainak segítene Molnár Gusztáv
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam