2021. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A víz világnapján megalakult civilekből a Nagy Tavak Koalíció

Miután tavaly ősszel már kiadtak közösen egy nyilatkozatot, amelyben a magyarországi tavak védelmére kérték a döntéshozókat, március 22-én, a víz világnapján balatoni, Fertő tavi, tatai és velencei-tavi civil aktivisták, csoportosulások és szervezetek megalapították a Nagy Tavak Koalíciót.

„A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége” – idézik a Facebookon olvasható bemutatkozásukban az alapítók Magyarország Alaptörvényét. A koalíció szerint a Balaton, a Fertő tó, a tatai Öreg-tó és a Velencei-tó mégis veszélyben vannak.

Viharos szél a Balatonnál Fotó: shutterstock.com

A Nagy Tavak Koalíciót alkotó szervezetek azt vállalták, hogy környezetvédelmi és természetvédelmi szempontok alapján kísérik figyelemmel és értékelik a jelenleg is zajló tóparti, elsősorban turisztikai beruházásokat, valamint az ezeket lehetővé tevő helyi és országos szabályozást és döntéshozatalt – írta a kezdeményezésről a telex.hu.

Neked ajánljuk
A csapból is ez folyik? – Helyzetjelentés a mikroműanyagról Fürdésre még nem jó: hidegebb a Balaton vize az ilyenkor megszokottnál Segítségnyújtás földhasználóknak a gyepes élőhelyek védelmében Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam