2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sandra Postelé a Stockholmi Víz Díj

Sandra Postelnek, a tudományos életművét az édesvíz megőrzésének és fenntartható használatának szolgálatába állító amerikai kutatónak ítélték oda a víz világnapján a Stockholmi Víz Díjat. A díjátadót augusztus végén, a World Water Week keretében tartják majd.

A 65 éves tudós a Global Water Policy Project alapítója és igazgatója 1994 óta. Számtalan tudományos kutatás és számos könyv fűződik a nevéhez. A díj zsűrije az 1992-ben kiadott Last Oasis: Facing Water Scarcity (Utolsó oázis: szembenézni a vízhiánnyal) című könyvét kulcsfontosságúnak nevezte a maga területén – írja az MTI.

Az egymillió svéd koronával és egy különleges, egyedi tervezésű szoborral járó Stockholmi Víz Díjat 1991 óta adják át olyan személyeknek vagy szervezeteknek, akik vagy amelyek szigorú akadémiai és szakmai kritériumoknak is megfelelve tettek sokat a vízkészletek megőrzéséért és védelméért, valamint a Föld és a földlakók jólétéért.

A képen a Kungsholmen szigeten álló stockholmi városháza látható Fotó: Shutterstock.com

Postel díját azzal indokolta a zsűri, hogy a kutató példátlan kitartást, elkötelezettséget és bátorságot tanúsított a vízzel kapcsolatos problémák kritikus és messzemenő hatású kezelésében, valamint kulcsfontosságú munkát végzett a vízválság kapcsán a közvélemény formálásában és a szakma tudatosságának felébresztésében.

Neked ajánljuk
A víz miatt alakult ki tartós konfliktus Egyiptom, Szudán és Etiópia között Drónvideón a kiszáradt Velencei-tavi madárrezervátum 100 éve nem látott árhullám volt Új-Zélandon (videóval) A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam