2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lezárultak a munkálatok: most a természeten a sor Szigetszentmiklóson

A 2020 utolsó hónapjában Szigetszentmiklóson észlelt olajszennyezést követő mentési, vízkárelhárítási és helyreállítási munkálatok befejeződtek, az Országos Vízügyi Főigazgatóság drámai videóban foglalta össze a súlyos környezetkárosítás következményeit és az elmúlt negyedév eseményeit.

„2020 decemberében példátlan környezetkárosítás történt Szigetszentmiklóson: ismeretlenek hatalmas mennyiségű olajszerű anyagot engedtek
a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágba vezető csatornába.

A vízügy szakemberei – társszervekkel és civilekkel karöltve – hónapokon át megfeszített tempóban dolgoztak a természeti környezet megmentésén és a lehetséges helyreállításon.

A munkálatok befejeződtek, most már az anyatermészeten a sor...” – áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) honlapján az érzelmeket sem nélkülöző néhány sor a szakemberek küzdelmeiről szóló videó előtt.

A vízügyi szakemberek sikeresen útját állták a Ráckevei-Dunát veszélyeztető olajszennyeződésnek Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A szörnyű természeti katasztrófáról mi is beszámoltunk az első, legkritikusabb napoktól a védekezés és helyreállítás különböző szakaszain át egészen mostanáig.

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság feljelentést tett az ügyben, és ma is tart az ismeretlen tettes ellen indított rendőrségi nyomozás.

Az OVF alább látható videójában Láng István, a szervezet főigazgatója beszél a már önmagukban is beszédes, drámai képek, képsorok mellett.

#amivízügyünk – a vízügy, a természeti környezetünk védelmének ügye közös ügy, üzeni a videó Forrás: Vízügy Magyarország/YouTube.com
Neked ajánljuk
Tonga: Két nap alatt két kitörés, szökőár, szennyezett ivóvíz és levegő Térképen 2021 természeti katasztrófái, közöttük rengeteg az árvíz és a földcsuszamlás Az ellenőrzött erdő- és bozóttüzek akár a szövetségeseink is lehetnek a klímavédelemben Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: ovf.hu
Vissza
Hírfolyam