2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miniszteri biztost kap a Balaton

Május 1-jétől Szári Zsolt felel miniszteri biztosként a Balaton élővilágának megóvásával kapcsolatos feladatokért, közölte az Agrárminisztérium. Az új biztos a legfontosabb feladatának az információáramlás biztosítását, valamint az állami és civil szereplők közötti párbeszéd erősítését tartja.

Az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Szári Zsolt emellett kiemelten fontosnak nevezte a hatékony együttműködést a Balaton élővilágának megőrzésén dolgozó intézmények, az önkormányzatok és a helyi szervezetek között.

A miniszteri biztos feladatai közé tartozik, hogy közreműködjön a Balaton növény- és állatvilágának, valamint a víz minőségének megóvásért folyó munka összehangolásában, elősegítse a szennyező források azonosítását a Balaton és
a Kis-Balaton vízgyűjtő területein, illetve javaslatot tegyen a meder rekultivációjával kapcsolatos állami feladatok megvalósíthatóságára – részletezte az MTI az AM közleménye alapján.

Komp tart a Tihanyi-félszigettől Szántód felé a Balatonon Fotó: MTVA/Molnár Bernáth László

Szári Zsoltnak együtt kell működnie minden érintett szervezettel és intézménnyel: a Balaton Fejlesztési Tanáccsal, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel, a Balatoni Hajózási Zrt.-vel, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetével, a Zala, Somogy, Veszprém és Fejér Megyei Kormányhivatallal, az Országos Vízügyi Főigazgatósággal, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a Magyar Országos Horgász Szövetséggel, továbbá a Balatoni Szövetségen keresztül az érintett civil szervezetekkel – emlékeztetett rá az Agrárminisztérium.

Neked ajánljuk
Fürdésre még nem jó: hidegebb a Balaton vize az ilyenkor megszokottnál Nem aggódnak egy esetleges jövőbeli vízhiány miatt a magyarok Egy meggondolatlanul kifúrt kút nemcsak öntözővíz, de szerteágazó problémák forrása is lehet Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam